QigongMeditatie 

De methode QigongMeditatie is ontwikkeld op basis van persoonlijke ervaringen, inzicht, bewustwording, training en studie. Deze methode is voor iedereen die lijdt aan een chronische aandoening zoals Longcovid. Of de ziekte van Lyme heeft. Of fybromyalgie, Q-koorts, reuma, Parkinson, CVS/ME; er zijn zoveel vormen van auto-immuunziektes en aandoeningen die op elkaar lijken, die de zelfde symptomen hebben.  Maar ook voor iedereen die tegen de drukte van de maatschappij aan loopt en moeite heeft met grenzen aangeven, last heeft van een overdaad aan prikkels.


"Ik ben net als jij ervaringsdeskundige, ik ben je lotgenoot. Ik ging, chronisch ziek en ellendig, heel langzaam bewegen. En ontdekte Qigong. Het in rust mediteren. Ik ontwikkelde inzicht in wat er tijdens ziekzijn met je gebeurt. Daardoor begon ik te helen. Op basis hiervan kwam de methode QigongMeditatie tot stand. Gewoon, door te kijken wat er al was, door te luisteren en te doen. En te accepteren.."

 

 

 

Beseffen dat het wordt nooit meer zoals het was.

De methode is gebaseerd op persoonlijke begeleiding. Er is geen protocol, geen format, want iedere situatie is uniek. Jouw situatie is leidend:

Samen verkennen we hoe het leven van jou, als chronisch zieke, verbeterd kan worden. Welke kwaliteiten voor jou belangrijk zijn. We gaan kijken waar jouw processen en patronen in de ziektebeleving zitten. Dat doen we bijvoorbeeld aan de hand van de vijf fases van rouw en de vijf elementen vanuit de Chinese filosofie. We gaan simpele Qigong-bewegingen en aansluitende mediaties leren die thuis beoefend kunnen worden. Al direct zul je de ontspanning ervaren. En we gaan op zoek naar de acceptatie. Want het besef dat het nooit meer wordt zoals het was, is het begin van de heling.

We maken samen een programma om zelf door te gaan, om de heling verder te laten groeien..

 

 

Qigong is een eeuwenoude Chinese bewegingsleer die aan de basis staat van werken met het lichaam, de Qi en de geest. 
Al tijdens de eerste oefeningen zul je voelen wat de beweging van Qi met je doet.

 

Iedereen kan dit, hoe ziek je ook bent. Als je niet kunt staan, gaan we zitten. Als je niet kunt zitten mag je liggen.

 

 

Meditatie is de manier om die drukke cellen in je hoofd tot rust te krijgen. Om echt te ontspannen. Om je aandacht naar je hart te verplaatsen. Het verstillen in diepe rust, gedachten van het hoofd naar het hart, het richten op één punt of object, het gezamenlijk een spiritueel ‘veld’ creëren. 

Luisteren naar de leegte.. Hoe werkt het?
Je mailt me je telefoonnummer en ik bel je..

We kijken in dat gesprek of we dezelfde taal spreken. Op basis daarvan besluiten we of we samen verder gaan.

De sessies zijn in mijn praktijk in Burgh-Haamstede(Zld) of in Arnhem(Gdl). 

Kun je niet naar een van deze twee locaties komen?
Dan kunnen we een privésessie via Zoom of Teams regelen.
In overleg kunnen we ook naar buiten of een andere locatie zoeken.

Wil je een eénmalige privé-sessie, om de eerste stap samen te ontwikkelen, waardoor je daarna zelf vervolgstappen kan gaan zetten? In deze ongeveer twee uur kijken we hoe je in je huidige situatie staat, welke oefeningen en meditatie voor jou het meest effectief is. Daarna pak je zelf de draad op. Over de oefeningen en advies krijg je daarna een schriftelijke aanvulling per mail. Natuurlijk kun je deze sessie een tijd later nog eens herhalen..


Groepen

Ben je met een paar lotgenoten, met een patiëntenvereniging of gewoon met vrienden?
Dan zijn buitenactiviteiten en groepsbijeenkomsten in een zaal mogelijk.

Individueel Qigongles krijgen, samen oefenen en een 'veld neerzetten', privé leren mediteren:
ook als je niet lijdt aan een chronische ziekte maar gewoon op zoek bent naar verdieping:  je bent zeker welkom.

Profssionals, die hun ondersteuning willen uitbreiden met de techniek van QigongMeditatie, kunnen hierin bijgeschoold worden. Aanvraag voor nadere informatie: via het contactformulier.


Tarieven 

Intake-telefoongesprek is gratis

Eerste privé-afspraak :           € 90,=
Vervolg afspraken:                 € 65,=

Eénmalige privé-sessie ca 2 uur: € 145,= 

Groepssessie vanaf min 6 personen: kosten in overleg, afhankelijk van verzorgen van maaltijden e.d.

Heb je nog meer vragen? 

Twijfel je of dit wat is voor jou? 

Je kunt me ook direct mailen met alle vragen die je misschien nog hebt: info@qigongmeditatie.com of via het contactformulier